Found Object - Contact (novusgd@gmail.com)



Έτσι σκέφτομαι αυτό το ιστολόγιο, σαν ένα found object, που κάποιος αναγνώστης κάποτε θα βρει και θα το κρατήσει.
Δεν ξέρω πως θα πάει, δεν ξέρω σε τι θα μου χρησιμεύσει, δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει σε κάποιον άλλο, ακόμα δεν ξέρω γιατί στ' αλήθεια το δημιούργησα και τι θα γράφω. Σαν ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, χωρίς σκοπό, έτσι για τη μοναξιά του ταξιδιού και τα αναπάντεχα της διαδρομής.

Για οτιδήποτε θελήσετε να μου πείτε επικοινωνείστε μαζί μου ( novusgd@gmail.com) ή αφήστε εδώ το μήνυμά σας.



Όσοι από τους καλούς φίλους που παρακολουθούν το Found Object θέλουν, μπορούν να μου στέλνουν το δικό τους θέμα, είτε είναι φωτογραφία, λόγος ή μουσική, ή όλα μαζί, και αυτό θα αναρτάται στο ιστολόγιο.
Η αποστολή μπορεί να γίνεται στο novusgd@gmail.com ή υπό μορφή σχολίου με τη διευκρίνηση ότι είναι προς ανάρτηση.

16 σχόλια:

  1. Γιώργο, τώρα που η εποχή της αθωότητας, της άδολης σκέψης και της γνήσιας έκφρασης πέρασε, τώρα που το μέσο που μας εξέφραζε όλους, το dpgr, λεηλατήθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό του που ποτέ δεν αισθάνθηκε αυτά που αισθανθήκαμε, που το dpgr ήταν γι' αυτόν ένα μέσον γιά να μαζεύει κλικ, τώρα λοιπόν είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ η κίνησή σου να δημιουργήσεις αυτό το ιστολόγιο.
    Σου εύχομαι καλή πορεία !

    Μιχάλης Βλαβιανός (Chobe)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mακάρι να (ξανα)βρούμε τον δρόμο μας!

    Ηρακλής Σ. (ozzy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχάλη και Ηρακλή, χαίρομαι που σας "βλέπω" εδώ. Ελπίζω να τα λέμε και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ διαβάζω φίλε, να'σαι καλά και να μην ξεχνάς ν'ανεβάζεις φωτογραφίες.

    Σπύρος Παλαμαράς (Πατσίνκο)
    spalamaras2003@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κρίσεις ταράζουνε τα νερά, προκαλούν κινητικότητα, καμιά φορά βγαίνει σε καλό. Που ξέρεις; Το χρειαζόμαστε πάντως.
    Καλό δρόμο, ολόψυχα.

    Νίκος Ξεντές (nxen)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο, παρά τις σκληρές διαφωνίες μας στο παρελθόν είμαι ικανοποιημένος που ξεκολλάς και συ απ'το δπ, αν και φίλε (και το εννοώ αυτό το φίλε) για να μη σε κοροϊδευω, αποτέλεσες χωρίς να το καταλαβαίνεις και συ μέρος αυτής της κατάστασης. Είναι δύσκολο να βάλεις στεγανά και να πεις από δω η φωτογραφία κι από κει η φιλία κι η προσωπική εκτίμηση - αυτή είναι η απαρχή πολλών κακών σε χώρους που εκ κατασκευής προορίζονται για να προωθούν την κοινωνική δικτύωση ασχέτως δευτερογενούς χροιάς-θεματολογίας που επιχειρείται να τους αποδοθεί (τεχνολογία, αθλητισμός, τέχνες κλπ). Λοιπόν γιατρέ μου, η μπύρα που σου'χα πει προ ετών όταν με πήρες εκείνο το τεράστιο τηλεφώνημα παίζει όποτε γουστάρεις. Μσν έχεις;

    Φιλικά και ολογράφως: "Γιου Βι" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι για την κίνησή σου να φτιάκσεις αυτό το μπλογκ φίλε.
    Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον γιου βι (τον οποίο και πεθύμησα ηλεκτρονικά..), δεν μπορώ παρά να μην συμφωνήσω στο ότι οποιοσδήποτε ιντερνετικός χώρος που συσχετίζει την "κοινωνική δικτύωση" με κάποια "δευτερογενή θεματολογία", είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
    Όλα είναι ζήτημα επιπέδου και στο ποιοι (και πως) έχουν αναλάβει να το διατηρούν.
    Θα μπορούσα εύκολα να συλλογιστώ έναν εξαιρετικά επιτυχημένο χώρο φτιαγμένο από φίλους για φίλους, με κοινό παρονομαστή την φωτογραφία ας πούμε, αλλά με αριθμητή την ιδιωτική τους συνεύρεση.
    Θέλουμε δεν θέλουμε η επικοινωνία μέσω του ίντερνετ είναι ένα δεδομένο παρόν και ένα επίσης δεδομένο μέλλον.
    Όλα έχουν να κάνουν με προτεραιότητες και αυτή την πονεμένη σύγχρονη ιστορία περί ποιότητας.
    Σιχαίνομαι να μιλώ για ποιότητα ειδικά εκεί που θα έπρεπε να είναι δεδομένη.
    Είχε δίκιο τελικά ο Π.Ρ. όταν μιλούσε για ιντερνετικά σκουπίδια, και εμείς πέσαμε να τον φάμε.
    Μάλλον φοράγαμε αντιασφυξιογόνες μάσκες και δεν μπορούσαμε να μυρίσουμε την μπόχα της σαπίλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατ' αρχήν να χαιρετήσω τον Νίκο. Μεγάλη έκπληξη ήταν για μένα το μήνυμα του UV. Δεν το περίμενα. Ο Γιόννεκ βέβαια είναι σταθερό φιλαράκι.

    Το θέμα αυτό παιδιά είναι μεγάλο και θα μας δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσουμε αναλυτικά. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εξακολουθώ να είμαι ρομαντικός και να πιστεύω ότι με μια συλλογική προσπάθεια ικανών ανθρώπων πολλά μπορούν να γίνουν. Και οι άνθρωποι υπήρξαν. Αυτό που απέτυχε ήταν η διαχείρηση.

    Γιου Βι μπορεί να υπήρξα τελικά μέρος ενός συστήματος διαχείρησης κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πες με χαζό, πες με ρομαντικό, είχα (και εξακολουθώ να έχω) ένα όραμα σε σχέση με το ίντερνετ και τη φωτογραφία. Αυτό το όραμα απαιτεί συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που το συμμερίζονται. Θα ήθελα να δω κάποτε ένα μεγάλο φωτογραφικό site σημείο αναφοράς για τα ελληνικά φωτογραφικά δεδομένα, ένα μεγάλο και free λαϊκό εργαστήρι, έν στέκι πολιτισμού που θα προάγει τη φωτογραφία και τους φωτογράφους. Εξακολουθώ να ελπίζω πως μπορεί να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο αυτό με τα περί "κοινωνικής δικτύωσης"...

    Μου θύμησε εκείνο με τα "μεταξωτά βρακιά"...

    ...και ακριβώς επειδή διαθέτουμε ορισμένοι και αυτή τη ρημάδα τη μνήμη...
    μήπως θυμάται κανείς τον ΓιουΒί και τη στάση του, όταν ήθελε μαζί με διάφορες ξαπριλιάν κ.λπ. κ.λπ. να φκιάξει "Δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα από τα μέλη του DPGR"?

    Λέω... μήπως?

    (γιατρέ μου, μου λειψαν τα BANια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο κι άλλα παιδιά, καλημέρα.

    Κατ'αρχάς, ρομαντικοί είμασταν οι περισσότεροι λίγο πολύ να επιμένουμε σ'ένα σάιτ που'χε αρχίσει να δείχνει από τότε πού θα πάει. Τελικά πήγε. Από τότε που το παράτησε ο λυκάκης το σαιτ πήρε άλλη τροπή. Είχα κάνει πρόταση στο μιχάλη μαζί με το δπ που θα'ταν ένα εισαγωγικού ρόλου σάιτ να στήσει ένα ακόμα πιο κλειστού κύκλου για κάπως πιο .. συνειδητοποιημένους ας πούμε χρήστες. Δεν ευδοκίμησε και τώρα βλέπουμε ότι τέτοια σάιτ αποπειράθηκαν να στηθούν όλα όμως την κουτσοπαλεύουν. Το όραμά σου το ενστερνίζομαι κι εγώ αλλά θέλει πολλή δουλειά, λίγα λόγια κι άφθονες φωτογραφίες πεταμένες στον κάλαθο των αχρήστων. Καμία σχέση δηλαδή με σάιτ όπου ο κόσμος συνωστίζεται να ανεβάσει τη φωτογραφία που τράβηξε "χθες".

    Αγιάννη ή ααω καλημέρα. Να τη λύσουμε ευχαρίστως αυτή την παρεξήγηση γιατί από τοτε θυμαμαι ότι είχες κακοπάρει πολύ. Είχα προγραμματίσει κι ανακοινώσει την αποχώρησή μου απ'το δπ κι ηθελα φεύγοντας απο κει να μείνει ένας μηχανισμός που ίσως θα μπορούσε να δίνει το κάτι τις του σε ιδρύματα που *εγώ με τη ρομαντική αφέλεια μου* θεωρώ ότι το έχουνε ανάγκη. Σε προσωπικό επίπεδο είχα κάνει δυο πιλότους που πήγανε πολύ καλά, άρα θεώρησα πως μάλλον θα παίξει. Και για να μένει εκεί η ιδέα σαν πιθανή εναλλακτική για κάποιον που μπαίνει στις αγοραπωλησιες, πρότεινα να ανοιχθεί τομέας (ώστε όχι μόνο ο κόσμος να'χει μια πιθανοτητα να το στοχαστεί κι αυτό, αλλά να το *βλέπει* εκεί μπροστά του). Θα σου πω τώρα το εξής και στα ίσα. Δε ξέρω πόσο ηθική είναι μια προκατ "ηθική" που μπορεί να στη δείξει με το δάχτυλο κάποιος αλλά εάν είναι να βγει κάτι χρήσιμο για κάποιον τρίτο που'χει ανάγκη χωρίς να'χει πάθει ζημιά κανείς, εγώ λέω χαλάλι. Έτσι κι είπα τότε, έτσι λέω και τώρα.

    Επειδή πρέπει να πάω και για δουλειά, περι ξαπριλιαν κλπ, κατά τη διάρκεια παραμονής μου στο σάιτ το τηλέφωνό μου το εμπιστεύτηκα μόνο στη μαρία και στο νόβους. Αυτή ήταν η "κοινωνική μου δικτύωση" εκεί μέσα, α κι ο ραυμονδ που είναι φίλος 10+ χρόνια. Ααω, δε δίνω δικαιώματα δεξιά κι αριστερα, καλά καλά ούτε το μικρό μου όνομα δεν έλεγα κ το μάθαινε ο ένας απ'τον άλλον (μερικές φορές και λάθος)!!! :-) No offence φίλε αλλά πρέπει να ξανασκεφτείς μερικά πράγματα.

    Γεια σου Γιάννη, τι λέει η Γερμανία;

    Καλή μέρα, και πάλι.
    Γιου Βι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιωργο
    Χαιρε
    Ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκει...στον αριστερο ωμο σου εκει που σε χτυπουσα φιλικα και σου δινα κουραγιο στα δυσκολα εκει... πανω απο την καρδια στον αριστερο ωμο που στηριξα κι εγω και αλλοι τις ελπιδες για αξιοπρεπεια,εκει...φιλε νοβους στον αριστερο ωμο που καρφωσες τα αστερακια του κοπαδαρχη εκει θα σε καρφωσω γιατι εδω εξω μακρια απο τα φιλτρα του μαντριου ακομα και εικονικα κυκλοφορουν ανθρωποι με αρχες και αξιες.Δεν λεω οτι εσυ δεν εχεις απλα σου πεσανε κι αν σε μαχαιρωνω ειναι για να σκυψεις να τις μαζεψεις.Θα χαρω να σε δω τον σεπτεμβρη μπανταρισμενο να παλευεις θα λυπηθω αν πας την ουλη μου ξανα μεσα.Οπως και να χει καθε που αλαζουν οι καιροι θα με θυμασαι.

    http://www.youtube.com/watch?v=j8FiO2nbsWo&feature=related

    Αν δεν πιασει βαλε στο youtube

    Achilles battles Boagrius


    JUNIOR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Junior σε περίμενα... Περιττό να σου πω ότι χάρηκα.
    Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιο πράγμα με δικάζεις. Ακόμα και όταν έβαλα τα "αστεράκια" που λες στον ώμο, για τη φωτογραφία και το σύνολο προσπαθούσα, δουλειές άλλων παιδιών πρόβαλλα παραμερίζοντας κατά πολύ τις δικές μου ανάγκες. Σίγουρα έκανα πολλά λάθη αλλά ποτέ δεν άλλαξαν, ούτε οι προθέσεις μου ούτε εγώ.
    Σ'ευχαριστώ για την αφιέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Γιώργο χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω και ιντερνετικά! Φαίνεσαι γαμώ τα άτομα. Από σήμερα θα παρακακολουθώ τις αναρτήσεις σου. Εάν συμφωνείς θα ήθελα να λινκάρω το ιστοχώρο σου στο κοινωνικό φωτογραφικό δίκτυο photoleke.ning.com (Φωτογραφική λέσχη Κέρκυρας) και ίσως και σε μερικά άλλα websites που συντηρώ.
    Τέλος να σου πω ότι είσαι καλλιτέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Σωτήρη, τα χάρηκα, οπως και την καινούργια αυτή γνωριμία. Φυσικά κάνε ελεύθερα ότι θέλεις.

    Υ.Γ.Καλλιτέχνης δεν είμαι, προσπαθώ να γίνω φωτογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ... όμορφη δουλειά Γιώργο, συνολικά... Το είδα πρόσφατα, το χαίρομαι ιδιαίτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή