Καφές ελληνικός


"Ένα καλό μάθημα είναι αυτή η εικόνα.
Τίποτα εκβιαστικό, καμία συναισθηματική φόρτιση, κανένα στήσιμο.
Μια συνηθισμένη σκηνή ενός υπερήλικου ζευγαριού.
Άλλωστε, μια φωτογραφια δεν την δημιουργεί το θέμα της. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων.
Η φόρμα της λιτή και ήρεμη. Ένας 28mm φακός σωστά χρησιμοποιημένος.
Και το περιεχόμενο ? Αυτό αναβλύζει σιγά σιγά από τις ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες των ανθρώπων. Τόσο ενδιαφέρουσες που η φωτογραφια αποκτάει ένα μυστήριο.
Προσέξτε πως, κάθε κομμάτι της φωτογραφίας δικαιολογείται από το διπλανό του. Τίποτα δεν μοιάζει ξεκάρφωτο, τίποτα δεν περισσεύει.
Το φως φώτισε σωστά και έξυπνα. Ιεράρχησε αυτό μόνο του την αξία των στοιχείων του κάδρου και ο φωτογράφος το πρόσεξε και έκανε το κλικ και .. κέρδισε.
Σηκώνει μεγαλύτερη ανάλυση η φωτογραφια, αλλά ας μην το κάνω. Θα το πάρει πάνω του ο φωτογράφος και θα επαναπαυθεί στις δάφνες του.
" (MANOS_mm)

5 σχόλια:

  1. δεν ειδα το πρωτο εισαγωγικο και ειπα τι λεει.. αλλα καλα τα λεει. γιατι να μην μιλαμε για τις φωτογραφιες μας? ποια η αγωνια να μιλαει η φωτογραφια μονη της? παραδεχομαι οτι καποιες πρεπει να αφηνονται στους αλλους, αλλα οχι ολες. ειναι θεμα πως κανεις την επιλογη των φωτογραφιων σου, σε ποιες πρεπει να πεις κατι, σε ποιες πρεπει να σωπασεις. ποιες πρεπει να παρουσιασεις και ποιες οχι.

    τελικα μιλουσε ο μανος. δεν ειπε και τιποτα διαφορετικο απ οτι βλεπουμε αλλα το ειπε τοσο ωραια..
    ας απολαυσω και αυτην. οχι ομως τοσο πολυ οσο την προηγουμενη..

    δεν χωνευω την baez..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "δεν χωνευω την baez.."

    Μήτσο έχω ένα εναλλακτικό βίντεο (μια διασκευή του τραγουδιού) και που ήθελα να βάλω αρχικά αλλά τελικά προτίμησα την κλασική εκδοχή.
    Την βάζω για σένα, θέλω όμως να μου πεις αν σου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μ εστειλες τωρα..
    η ''διασκευη'' που εβαλες δεν ειναι-κατα την γνωμη μου-διασκευη. ειναι αναγκη για εκφραση ενος κομματιου που αγαπηθηκε απο αυτους που το επαιξαν.
    μου θυμιζει την συγκεκριμενη φωτογραφια σου. που εκφραστηκες μεσω εαυτου σου και βιωματων σου.
    οσο για την baez, μια επιμονη σε μια συναυλια της να κανει ησυχια ο κοσμος απο κατω, μου μετεφερε ενα μπλαζέ υφος. αυτο ομως δεν εχει να κανει με την συνολικη αγαπη που της εχω. αλλοστε και καποια πραγματα δεν μ αρεσουν σε καποιους.. αλλα δεν εχει να κανει με την συνολικη εκτιμηση μου.. :)
    η ''διασκευη'' του dylan ξεπερασε την ''διασκευη'' της φωτο σου.(δεν εχει και ανθρωπακια, να βγαλω γλωσσα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειπα συγκεκριμενη ενω ηθελα να πω προηγουμενη.
    αλλαζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήτσο δεν μπορώ να κάνω παρεμβάσεις στο κείμενο των σχολίων, το μόνο που μπορώ είναι να τα δημοσιεύω (ή να τα απορρίπτω) και να τα διαγράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή