Magnum Photographers


"ποιοι ειστε εσεις οι παραπανω?

τι κανετε και τι θελετε ν αποδειξετε?

δεν φτασαν μαλλον στ αυτια σας τα τελευταια νεα απο τους ελληνες περι δημοκρατιας της φωτογραφιας… τους απογονους των αρχαιων ελληνων που εχουν να σας δειξουν αριστοτεληδες,φειδιες μπλα μπλα.. Α και τον σωκρατη, που τωρα τον τιμαμε ολοι μαζι.

δεν θα εχετε μαθει μαλλον οτι ολοι ειμαστε ισοι στην φωτογραφια. και δεν εννοω αυτο που ηδη ξερετε, δηλαδη τις ισες ευκαιριες, τις ιδιες δυνατοτητες οταν πρωτοπιανουμε φωτ. μηχανη, αλλα για το τελικο εργο.

δεν υπαρχει καλυτερη και χειροτερη φωτογραφια. δεν υπαρχει τεχνη και ιστορια της τεχνης. η τεχνη ειναι εσωτερικη και προσωπικη υποθεση του καθενα. και η φωτογραφια ειναι μια. αλλα οχι οπως το εννοειται εσεις. η φωτογραφια είναι μια και οποιαδηποτε εχει φωτογραφηθει. και απο τον οποιονδηποτε. Και εδώ δεν υπαρχουν καλοι φωτογραφοι όπως το εννοειτε εσεις, γιατι ΟΛΟΙ ειμαστε.

διαλυστε το magnum. ηταν ενα λαθος που ξεκινησε απο καποιον (Η.C.B) που το μονο που ειχε στο μυαλο του ηταν να βολεψει καποιους φιλους (κι εσυ D'agata ποιο φιλαρακι ειχες για να βρεθεις εκει μεσα?).

Προσπαθηστε να βρειτε τον εαυτο σας πρωτα. Αν βρειτε τον εαυτο σας μπορειτε να αναπνευσετε και να επικοινωνησετε οπουδηποτε. Δεν χρειαζεστε τον χωρο σας. Δειξτε μας τις δουλειες σας στο facebook. Εκει που μπορειτε να χαρειτε και τις δικες μας δουλειες. Και να μοιραστειτε δημοκρατικα, αποψεις μαζι μας.

Δεν ξερετε, δεν ζησατε, ειστε λαθος.

Και να ενημερωνεστε για τα τελευταια νεα..."

Αποστολός Δημήτρης

8 σχόλια:

  1. novus πραγματικα σ ευχαριστω που δεχτηκες να αναρτησεις αυτη την σκεψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγηκανε στην παγανια οι τσατσοι και αρχισαν τις ειρωνιες και χυνουν δηλητιριο δεξια κι αριστερα. Ομως σε μαθαμε καλα κυρ-νοβους σε μαθαμε εσενα και την ελιτιστικη παρεουλα σου. Σας ξερουμε σαν καλπηκη δεκαρα και οτι και να κανετε δεν θα αλλαξετε τα πραματα γιατι το ποταμι δε γυριζει πισω. Το DPGR θα μεινει ενα Μεγαλο Σαιτ που θα ειναι φτιαγμενο για ολους και θα τους χωραει ολους χωρις ψευτοκαλλιτεχνικους αποκλεισμους. Σου το ειπανε και καθαρα το πιο εντιμο που μπορεις να κανεις ειναι να αποχωρησεις αμα δε σου αρεσει εμπρος λοιπον φτιαξτε ενα δικο σας σαιτ και φορουμ καλλιτεχνιας για να δουμε ποσα απιδια βανει ο σακος και εκει μεσα παιχτε το οσο ελιτιστες θελετε. Τι καθεστε και μας σκοτιζετε με την κλαψα σας και δεν μας αφηνετε να χαρουμε τη φωτογραφια χωρις ταμπελες και αποκλεισμους και χωρις την καταπιεση του ελιτισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''οι τσατσοι.......''
    πολλα χαμογελακια..
    μια ερωτηση ΑΝΩΝΥΜΕ μονο. τον henri cartier bresson τον θεωρεις τσατσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μην εισαι σιγουρος ανωνυμε οτι το dpgr θα μεινει μικρο.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α-νώνυμε, σ' ευχαριστώ γιά το μνημιώδες γραπτό σου.
    Μην νομίζεις ότι ειρωνεύομαι.
    Σ' ευχαριστώ πραγματικά διότι εκφράζεις και ορίζεις γραπτώς (και ως γνωστόν, scripta manent), την δειλία, την ξεφτίλα, την κακία και την ανοησία και οριοθετείς την ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή μέσα στο dpgr.
    Δεν αντιπροσωπεύω καμία "καλλιτεχνική" ή άλλη τάση, θεωρώ τον εαυτό μου έναν μετριότατο φωτογράφο αλλά το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία την οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι και υπηρετείς.
    Το πρόβλημα σου είναι υπαρξιακό και σου συνιστώ να το κοιτάξεις το συντομότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήτσο, προφανώς και υπάρχει καλύτερη και χειρότερη φωτογραφία, προφανώς και υπάρχει τέχνη και Ιστορία της Τέχνης.
    Η αναφορά σου βέβαια στο Magnum, και στον Bresson, φανερώνει ότι όσα λες παραπάνω πρέπει να τα διαβάσω και να τα καταλάβω διαφορετικά, ενταγμένα μέσα στο κλίμα των ημερών. Εκτιμώ και θαυμάζω την συναινετική σου προσέγγιση αλλά Μήτσο μου, σε είπαν ήδη (ανωνύμα !)τσάτσο !!!
    Πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο η προσπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. chobe αν και επρεπε να σ απαντησει ενας magnumίστας, θα προσπαθησω αν και με βαζεις δυσκολα..
    αληθεια αξιζε ο κοπος που εκανα οικογενεια και τρεχω οικονομικα πισω απ τα παιδια μου? ξερεις τι καλα θα ζουσα μονος? και για να το παω παραπερα, η ζωη ειναι γεματη με καθημερινα προβληματα (μικρα η μεγαλα)που πρεπει να αντιμετωπισεις.
    αρα.. to be, not to be η be someone else?
    μην με ξαναρωτησεις τετοια πραγματα, δεν κοιμηθηκα καλα χτες βραδυ.. :)
    νασαι-ναμαστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ένα τέτοιο post μόνο έτσι απαντάς. Πες τα Μητσάρα, πες τα! μίλα για μας τους ταπεινούς και αδικημένους! είμαι μαζί σου και πάω και μέχρι και την κόλαση να πουμε δικέ μου. Πες τα Μητσάρα!

    και όλα αυτά τα λέω στα πλαίσια μιας αυτοσαρκαστικής διάθεσης που διέκρινα στο εν λόγω post...

    και επανέρχομαι:

    τι magnum και κουραφέξαλα... Μητσάρας και ξερό ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή