Jonnek Jonneksson Ι


Πλησίαζαν μεσάνυχτα Κυριακής του Πάσχα πριν από δύο χρόνια. Είχα δυο μέρες να επικοινωνήσω μαζί του, όπως και οι δικοί του που με αγωνία μου τηλεφωνούσαν συνεχώς για να μάθουν νέα του. Κι' εγώ προσπαθούσα να τους καθησυχάσω, λέγοντάς τους πως στα Βαλκάνια οι υποδομές ήταν ανύπαρκτες και ίσως δεν μπορεί να επικοινωνήσει προς το παρόν. Στην πραγματικότητα ανησυχούσα το ίδιο και περισσότερο, γνωρίζοντας τους κινδύνους που έκρυβε μια τέτοια μοναχική διαδρομή σε θερμές περιοχές όπως το Κόσοβο...
Ξαφνικά το σκυλί άρχισε να γαβγίζει και πριν χτυπήσει το κουδούνι ήξερα πως ήταν αυτός. Ένα λεπτό παιδί με ένα ήρεμο και κουρασμένο βλέμμα. Δεν τον είχα ξαναδεί. Η φωτογραφία μας έφερε κοντά. "Που ήσουν βρε μαλάκα!" ήταν το καλωσόρισμα μου...
Έφυγε μετά από δυο μέρες με 50 ευρώ στην τσέπη για την Αθήνα. "Θα τα πας καλά του είπα αποχαιρετώντας τον, είμαι σίγουρος για σένα..."

Δεν του έλεγα ψέματα, και δικαιώθηκα. Ο Jonnek από τη Γερμανία πήγε στην Αθήνα, φωτογράφιζε... πήγε στις Ινδίες, πάλι μόνος, φωτογράφιζε... συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες, δημοσίευσε δουλειές, έτρεξε στις φωτιές, φωτογράφιζε...
Αυτό κάνει ο Jonnek συνεχώς. Είναι φωτογράφος με όλη τη σημασία της λέξης, η ζωή του κινείται πια γύρω από τη φωτογραφία. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και εντυπωσιακή. Όποιος δει τον Jonnek να φωτογραφίζει και ξέρει, θα καταλάβει αμέσως το γιατί. Το έχει μέσα του, είναι γεννημένος φωτογράφος.
Δουλειά του Jonnek Jonneksson μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του site.
A! Ξέχασα να σας πω. Ο Γιάννης είναι πια φίλος μου καλός.

1 σχόλιο:

  1. Τι να πω και τι να μολογήσω...
    Πάει πολύς καιρός πιά, που οι κ.κ Γενικοί Συντονιστές του DPGR, κλείδωσαν το θέμα που άνοιξα γιά τον Γιόννεκ.

    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=31330.0

    Για μένα, δεν χρειάστηκε ποτέ άλλη απόδειξη, γιά το πόσο αγαπούν τη φωτογραφία (καθόλου !) και γιά το πόσο καθεστωτικοί είναι (απολύτως !!!).
    Γιά να κρατήσουν υποτίθεται τα προσχήματα, μου έστειλαν ΠΜ, λέγοντάς μου πως αν και όταν έχω κάτι επιπλέον να γράψω γιά τον Φωτογράφο Jonnek Jonneksson, να ζητήσω (εκλιπαρώντας ;;;), να ξαναανοίξουν το θέμα !!!

    Είναι ευκαιρία τώρα, με αφορμή την αναφορά σου Novus στον Γιόννεκ, να παραδεχτώ πως ήταν σωστή η ενέργεια του να αποκαθηλώσει κυριολεκτικά όλες του τις φωτογραφίες, κάτι που τότε είχα καταδικάσει, ισχυριζόμενος ότι "ανήκουν" πλέον σε όλους μας, σε όλα τα μέλη που τις εκτίμησαν και τις τίμησαν με οποιοδήποτε τρόπο.
    Δυστυχώς, οι συγκεκριμένοι κ.κ Γενικοί, μου αφαίρεσαν με τις πράξεις τους κάθε είδος αυθορμητισμού και συνειδητής "αφέλειας" και μου επέστησαν την προσοχή ότι το να τιμάται ένα μέλος του φόρουμ και φίλος μας γιά το έργο του, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιά τον προαποφασισμένο χαρακτήρα του φόρουμ.
    Να το χαίρονται έτσι που το κατάντησαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή