Jeanajean


Λίγα λόγια θα πω για τον φίλο μου τον Jeanajean, δεν θέλει εξ' άλλου να μιλούν πολύ γι' αυτόν. Είναι όπως οι φωτογραφίες του, ευφυής, ασυμβίβαστος (έως τραχύς κάποτε) και οπαδός της (ίσως ωμής) αλήθειας. Οι φωτογραφικές του ματιές είναι οξυδερκείς, καίριες και διεισδυτικές, απαλλαγμένες από νόθες ωραιοποιήσεις, με μια αρχετυπική, σχεδόν ακατέργαστη φόρμα.

Όπως λέει και ο ίδιος "τις φωτογραφίες τις παίρνεις, δεν τις φκιάχνεις...".

Η φωτογραφία (για την οποία μιλά ο Jeanajean), απευθύνεται , "...σ' εκείνους τους ελάχιστους που συνεχίζουν να νοιάζονται για την ουσία των πραγμάτων και όχι για δημόσιες σχέσεις, καλολογικά στοιχεία και ευφάνταστους συνειρμούς. Αντί για "φτιασίδια" κάθε είδους, επιλέγουμε την καταγραφή της πραγματικότητας...αυτοπροσώπως Πρόκειται στην ουσία για "τυφλά ραντεβού"και όχι για τοκετούς. Αποφεύγουμε έτσι τους πόνους της γέννας αλλά και την αγωνία της εγκυμοσύνης. Ο πόνος είναι των άλλων, ο φωτογράφος που λέει ότι πονάει είναι κοινός (και κοινώς) ψεύτης. Μην απορείτε λοιπόν με την απουσία φόρμας - δεν μας ενδιαφέρει η φόρμα... της φόρμας. Ούτε να ψάχνετε για καλλιτεχνικά περιεχόμενα - αυτά είναι για τους καλλιτέχνες. Όσο για την φατσολαγνεία που μας διακρίνει είναι απλά μια εμμονή... όταν πάψουν να μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, θ' ασχοληθούμε με τους ανθρώπους...".

Δουλειά του Jeanajean μπορείτε να δείτε στο blog που δημιούργησε πρόσφατα.

2 σχόλια:

  1. Φωτογραφίες του jeanajean μπορεί κάποιος να δει και στο παρακάτω λινκ..:

    http://www.lightstalkers.org/thodor

    Δεν είναι προφανώς "updated", έχει και άλλες πρόσφατες που αξίζουν τις οποίες ίσως τις ανεβάσει σύντομα.

    Μην τον πιστεύεις πάντως για αυτό που λέει για τους καλλιτέχνες..
    Κατά βάθος γνωρίζει ότι είναι τέτοιος, μάλλον στην περίπτωση που συμφωνήσουμε όλοι να ξαλαφρώσουμε την έννοια από τις μοντέρνες της προεκτάσεις που της προσάπτουν διάφοροι και αδιάφοροι.
    Τέχνη κάνει ο άνθρωπος, μέσα από την ψυχούλα του.

    Πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή