Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις... κι ένα τραγούδι


Μία φωτογραφία λένε ίσον χίλιες λέξεις. Δυστυχώς όμως δεν ισχύει το αντίθετο. Χίλιες λέξεις δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια κακή φωτογραφία. Συνιστούν βέβαια θαυμάσιες παπαρολογίες. Όμως πολλές οι παπαρολογίες τελευταία και άρχισαν να γίνονται πολύ βαρετές. Το τραγουδάκι αφιερώνεται στους κάθε λογής παπαρολόγους-επαναστάτες του καναπέ, να κάνουν ένα διάλειμμα, να πάρουν και μια ανάσα τα καημένα τα παιδιά.

9 σχόλια:

  1. Θα σου έλεγα κάτι ιστορίες για κάποιους ανθρώπους, αλλά μπα, δεν το έχω.
    Εξάλλου όλα, για πολλούς ανθρώπους που ξέρω, είναι θαυμάσια, όλα είναι καταπληκτικά.
    Φαντάζεσαι γιατί;
    Γιατί έχουν βρει αντίπαλο - εχθρό, ο οποίος είναι αντιπαθής, στριμμένος, εγωπαθής, φασίστας, άξεστος, άχρηστος, αρχομανής, εξουσιαστής και τόσα άλλα.
    Έτσι με το να έχουν έναν αντίπαλο - εχθρό (που έχει, αποδεδειγμένα από τους ίδιους, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά) υπάρχει πάντα το περιθώριο να μιλήσουν για τα σπουδαία και τα σημαντικά, που οι ίδιοι πρεσβεύουν, για να δείξουν με ταπεινοφροσύνη και καλή διάθεση το μικρό μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους, να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, να γεννήσουν τις ωραιότερες λέξεις και να τις παντρέψουν με τα ωραιότερα επιχειρήματα.
    Με λίγα λόγια έχοντας αυτά τα καθίκια απέναντί τους, μπορούν οι ίδιοι να καθορίσουν και να παρουσιάσουν τον υπέροχο εαυτό τους. Στο κάτω κάτω αν υπάρχουν οι εξουσιαστές, θα υπάρχουν και οι επαναστάτες.
    Αν υπάρχουν οι μαλάκες αναίσθητοι, θα υπάρχουν και οι έξυπνοι ευαίσθητοι.
    Αν υπάρχουν τα κοράκια, θα υπάρχουν και τα περιστέρια που μια μέρα θα απελευθερώσουν τον αετό που κρύβουν μέσα τους.

    Έτσι θα υπάρχουν για πάντα, αγνοί, άδολοι και ευαίσθητοι, γιατί ξέρουν πως και κυρίως ποιοι είναι οι αναίσθητοι, πουλημένοι και εσαεί ένοχοι.
    Δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο, δεν χρειάζεται να να σκεφθούν τίποτα άλλο, δε χρειάζεται να κρίνουν ποτέ τον εαυτό τους ή τις πράξεις τους, ούτε φυσικά να μετρήσουν τα λόγια τους.
    Υπάρχει πάντα αυτός ο "άλλος" και όλα είναι πολύ ξεκάθαρα. Πολύ απλά και, κυρίως, πολύ βολικά.

    Και η ζωή συνεχίζεται.
    Και οι απαντήσεις υπάρχουν έτοιμες. Δεν είναι, λοιπόν, όλα μια χαρά;

    Όχι μη γελαστείς, αυτά δε στα γράφω για τους ανθρώπους που μέσω ενός blog βρίζουν κάποιους άλλους ανθρώπους.
    Όχι για αυτούς δεν έχω γνώμη, ούτε άποψη. Γιατί όποια και να έχω, θα τη φέρουν από εδώ, θα τη φέρουν από κει και θα την κάνουν στο τέλος τόσο βολική (για τους ίδιους). Έτσι λοιπόν λέω όχι.
    Αυτή τη μικρή ιστορία στην έγραψα, γιατί αυτούς στους οποίους αναφέρομαι τους συναντάω στην κάθε μέρα μου, στον πραγματικό κόσμο.
    Σχεδόν παντού. Δε χρειάζεται λοιπόν, να ψάξω και σε ένα ιντερνετικό - εικονικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και εκεί.

    Και σπάνια έχω τη χαρά να συναντήσω κάποιον άνθρωπο, από αυτούς που επιλέγουν τον άλλο δρόμο, τον πιο δύσκολο. Το δρόμο που δεν είναι στρωμένος με βολικές λύσεις και κυρίως που δε χρειάζεται έναν εχθρό (ή πολλούς εχθρούς) για να αποκτήσει νόημα η ζωή του.
    Ακόμη περισσότερο χαίρομαι, αν αυτός ο άνθρωπος με τιμήσει με τη φιλία του.

    Πολλούς χαιρετισμούς φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://photo.net/photodb/photo?photo_id=8125812

    κελαηδα ρε, γιατι δεν κελαηδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθωες περιστερες...τα κεντρικα

    http://www.divshare.com/download/13410630-89d

    Φυλακισμενοι αετοι...το υποκαταστημα

    http://www.divshare.com/download/13410645-75a

    Προφανης πλεον...ο πολεμος των αβαταρ

    http://www.divshare.com/download/13410658-0fd

    Χθες επεσε αγριο ξυλο στην γειτονια μου για το ποια φαμιλια τσιγγανων θα ελενχει τους καδους των σκουπιδιων.

    Κερναω χαπακι...

    Το μπλε η το κοκκινο?


    junior

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και από μένα χαιρετίσματα Νικηφόρε και το λέω απόλυτα ειλικρινά και έντιμα.
    Τι είναι όμως αυτό που κάνει μια ολόκληρη συντονιστική ομάδα να ταυτίζεται (εγώ σαν απλό μέλος δεν μπορώ, δεν έχω επίσημα τουλάχιστον τη δυνατότητα να διακρίνω διαφοροποιήσεις), σε άνευ όρων και ορίων αποκλεισμούς και διαγραφές μελών που το μόνο τους "παράπτωμα" ήταν η ειλικρινής έκφραση απορίας γιά το δρόμο που ακολουθεί μία κοινωνική ομάδα όπως είναι ένα φόρουμ ;
    Μήπως μετά από τέτοιες εξελίξεις πρέπει να αναμένονται και τέτοιες αντιδράσεις;
    Είναι περισσότερο μιά ρητορική ερώτηση και δεν επιθυμώ να μεταφερθεί εδώ η όποια αντιπαράθεση. Ο μόνος λόγος αυτού του post είναι με αφορμή το δικό σου.
    Κατά τα άλλα η ψυχοκοινωνική ανάλυση που έκανες παραπάνω, με βρίσκει γενικά σύμφωνο και είναι μια ενδιαφέρουσα μέθοδος γιά να αναλύονται και να εξηγούνται συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια αναλυση βρε τσομπε? οτι το περιστερι μπορει να το παιξει αετος ή ο αετος κορακι?
    τα πουλια ετσι γεννιουνται. δεν υπαρχει καποιος που να παιρνει τα πουλια και να ταξινομει το ειδος τους. εσεις θα γινεται αυτο, εσεις το αλλο.. ετσι και στους ανθρωπους. οποιος δεν αναγνωριζει αμεσως ανθρωπους, αλλα περιμενει απο μακροχρονιες συμπεριφορες για να το καταλαβει, σημαινει οτι δεν βλεπει την καρδια τους αλλα την βολικη γι αυτον συμπεριφορα τους. Η οποια αλλαζει κατά καιρους δημιουργωντας τα γνωστα..
    και μιας και παιρνουν κι εμενα τα σκαγια, ας βγει καποιος να πει οτι δεν εχω διαφωνησει ανοικτα μαζι του, ας βγει καποιος να μου πει οτι προκειμενου να μην χασω την φιλια του, του αφησα την προσωπικη επιλογη των φιλων μου.
    ποτε δεν ειχα αναγκη βοηθειας. παντα αντιμετωπιζα μονος μου τις επιθεσεις εναντιον μου. μονο μια φορα εστειλα μηνυμα στον ''μπαμπα'' μου, να μαλωσει και να σβηστει οι τελευταια προταση του tell εδω..
    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=42439.msg639695#msg639695
    απο περιεργεια αν θα μ απαντησει... σιγα μην δεν μπορω να συννεοηθω με τον τell. λιγο αργοτερα του εστειλα αφιερωση με πανταζη σε φωτογραφια του.

    το θεμα λοιπον για μενα ειναι η ομαδα και οχι οι ανθρωποι..

    πηγαινετε διορθωστε το dpgr edit που στεκονται 29 φωτογραφιες με 30 ονοματα φωτογραφων απο κατω(κατα προτιμηση να επιστρεψει η φωτο του ζηση). Και η εργασια να μεινει με τιμη κλειδωμενη. Μια επιλογη είναι προς θεου από έναν ανθρωπο που προσπαθει. Ας αποδειξει ότι δεν θελει να ‘’δειξει’’ αλλα να προσφερει. Προς τι το ανοικτο του thread? Δεν μπορει να σηκωσει φωτογραφικη συζητηση εκτος από κατηγοριες η συγχαρηλικια. Μην δειχνεται ότι αυτό αποζητα η εργασια..
    Ανεβαστε καμμια φωτο της εβδομαδας χωρις εισηγησεις. Δεν ειμαστε δα και τοσο ηλιθιοι να μην ξερουμε προς τα πού να οδηγησουμε την συζητηση. Και ας μπει και ο εισηγητης μετα να πει την γνωμη του. Προς τι αυτή η εισηγηση? Για να την κρινουμε πακετο με την φωτογραφια? Δειτε τα αποτελεσματα..
    Μπειτε στον σχολιασμο και αν βαριεστε να σχολιασετε, αξιολογηστε θαραλλεα φερνοντας τις μετριες φωτογραφιες που κρεμονται σαν πολύ καλες, στην οσο γινεται αντικειμενικη τους αξια. Τι μπορει να καταλαβει ο επισκεπτης? Α αυτή μετρια γιατι ο φωτογραφος μας εχει δειξει καλυτερες. Και που ξερει(και γιατι να πρεπει να ξερει)ολους τους φωτογραφους με την δουλεια τους στο σαιτ?
    Τελειωστε με τις διαγραφες κρυμμενοι πισω από την ομαδα. Υπαρχει τροπος να απομακρυνθουν μονοι τους. Με επιχειρηματα, επιμονη και τροπο. Χρησιμοποιηστε τo delete για σβησιμο σχολιων αλλα και φωτογραφιων που ‘’λερωνουν’’ τα νηματα και κανουν μεγαλυτερη ζημια στην δουλεια-ιστορια-εικονα(όπως θελετε πεστε το). του σαιτ. Κρατηστε καθαρα τα νηματα. Πως ειπατε? Φασιστικο? Γιατι τωρα και παντα τι ακουγεται? Γινετε αληθινοι φασιστες.. J Οι φωτογραφιες δεν χανονται ανεβαινουν αλλου, τα σχολια ξαναειπωνονται με καλυτερο τροπο. Οι διαγραφες πληγωνουν καρδιες ανεπανορθωτα(όχι δεν μιλα για την δικια μου που είναι γουρουνισια). Μην σβηνεται όμως φωτογραφιες με σχολια από κατω. Προσβαλλεται πολλους ετσι. Απαντηστε υπευθυνα.
    Ειπα πολλες μαμακιες. Το θεμα είναι ότι η τις προςπερνας η ακους κατι ελαχιστο η τις βγαζεις με τον λογο ολες νοκ-αουτ. αλλα προς θεου δεν μπαινεις να πεις, μητσε το παιζεις ξερολας, μητσε ερχεται και η σειρα σου και τελος μητσε το παιζεις αετος.
    Πειτε μου καποιον που δεν θελει την προσωπικη του προβολη σε ένα πολυπληθες σαιτ. Το θεμα είναι η ισορροπια προσφορας και ειλικρινειας σε σχεση με τα προσωπικα μας οφελη(πραγματικης αναγκης μαθησης εις βαρος- η μαλλον της καλυτερευσης του εγω μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η έκθεση ιδεών σου Νικηφόρε.
    Προσωπικά έκλαιγα πάνω από μία ώρα διαβάζοντάς το.
    Αλλά καμμιά κουβέντα επί της ουσίας έχεις να πείς ? Γιατί από παπαριές χορτάσαμε. Καμμιά κουβέντα γιά το πάπλωμα έχεις ?

    Δεν καταλαβαίνεις ότι όσο περισσότερο μιλάτε τόσο περισσότερο διασύρεστε ? Και αυτό το κείμενό σου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη διασυρμός.

    Είναι δυνατόν να έχετε τόσο χαμηλή αντίληψη ?
    Είναι ?

    Φταίω εγώ τώρα αν πάρω εγώ αυτό το τρισγελοίο και τρισάθλιο κείμενό σου και το κάνω φύλλο και φτερό και γελάσει ο κάθε πικραμένος ?

    Εσείς μου δίνετε τροφή γιά την επιθεώρηση.
    Και μετά διαμαρτύρεστε ?

    Άντε να βγείτε όλοι μαζί (Ομάδα είστε άλλωστε όπως είπε και ο Νovus), και να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο που διώξατε μόνο και μόνο γιά να ικανοποιήσετε το κούφιο εγώ σας, έχετε το θράσος να βγαίνετε και να μιλάτε κι όλας ?

    Άντε λουφάξτε όλοι μαζί και μη μιλάτε λοιπόν.
    Όσο περισσότερο μιλάτε τόσο περισσότερο ρόμπες γίνεστε. Έχετε γίνει όλοι σας ένα ανέκδοτο.

    Ντίπ τσίπα ρε πούστη μου ? Ντίπ νιονιό ? Ντιπ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν απο χρόνια αποχώρησα απο το dpgr γιατί γινόταν ακριβώς το ίδιο πανυγήρι..........το σαβ/κο που μας πέρασε ζήτησα να επανέλθει ο κωδικός μου για να ξανασχοληθώ, σήμερα διαβάζω όλα αυτά και βλέπω πώς η ίδια κατάσταση επικρατεί.... με απογοητεύεται, πρέπει πάλι να αναθεωρήσω την απόφαση μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή